Wie is Dick Leseman

Toen mijn dochter werd geboren -het was een natte sneeuw winter- en al na vijf weken een longinfectie kreeg, wist ik het zeker: ‘ik stop met roken’. Het was voor mij het moment van dwingende noodzaak. In de twee jaar erna kwam ik rap tempo ruim 20 kilo aan. Veranderde stofwisseling, meer snaaien, meer eten? Opnieuw voelde ik dat het roer om moest en begon met hardlopen. Bewegen alleen hielp niet bij het afvallen, dus heb ik heel langzaam stapje voor stapje mijn eetgewoontes aangepast. Het duurde lang voordat ik weer op een acceptabel en gezond gewicht zat.

Ervaar het genot van een fit en sterk lijf

Ik denk wel eens ‘had ik maar wat deskundige hulp gehad’. Een gezond gewicht, lekker bewegen, gezond en lekker eten. Het gevoel van een fit en sterk lijf is geweldig. Dat genot gun ik iedereen. Ik weet het als geen ander: U moet het zelf doen, maar ik kan u behoeden voor de vele valkuilen, voor terugvallen, fabels ontkrachten en ondersteunen met feiten. Ik werk alleen met wetenschappelijk bewezen methodes.

Wie is Mijn-leefstijlcoach

Mijn-leefstijlcoach maakt gebruik van wetenschappelijk bewezen concepten en methodes. Natuurlijk verschilt de exacte aanpak van persoon tot persoon, maar globaal hanteert Mijn-leefstijlcoach een zes stappenplan.

Zes stappen

Allereerst bekijken we uw gezondheid en leefstijl, wie u bent, wat zijn uw pluspunten en aandachtspunten, hoe zal uw omgeving u helpen of misschien juist tegenwerken. Vervolgens gaan we aan de slag met uw motivatie, bijvoorbeeld wat is uw drijfveer, uw houding en vaardigheden en wat s de noodzaak om het nu aan te pakken. Dan is het tijd om meetbare doelen te agenderen en concrete plannen te maken (als-dan plannen). Zijn de plannen goed uitgewerkt, dan kunt u echt aan de slag en gaan we werken aan uw copingvaardigheden en zogenaamde voedselvaardigheden. Alles staat goed op de rit, maar hoe voorkomt u dat u terugvalt en hoe blijft u in balans en wat doet u als stress een terugval kan veroorzaken. Als laatste, maar waarschijnlijk ook vaak als tussenstap, bespreken we weerstanden. Veranderen van gedrag kost energie en levert vaak weerstand op; bij u, maar ook bij uw omgeving thuis en op het werk bijvoorbeeld.

Ervaar het genot

Feitelijk maakt het niet uit of het gaat om aanpassingen op het gebied van voeding, bewegen, drankgebruik of rookgedrag. De stappen van gedragsverandering zijn in alle gevallen ongeveer gelijk. Geen eenvoudige opgaaf. Veranderen kost energie, maar houd het doel voor ogen. U gaat uzelf al beter voelen bij de eerste stappen die u zet. Ervaar het genot van een fit en sterk lijf.