Particulieren

Mogelijk zit u al langere tijd niet lekker in uw vel. U beweegt te weinig of eet onregelmatig, slaapt slecht, drinkt teveel of rookt bijvoorbeeld. Wat het ook is, uw leefstijl moet veranderen, vindt u. Dat is wellicht de belangrijkste stap die u al genomen hebt. Een eerste stap in een langer traject, want je leefstijl en je gewoontes aanpassen is een lange weg met vele valkuilen.

Houdt uw doel voor ogen

Mijn-leefstijlcoach kan samen met u die weg bewandelen. Samen bekijken we uw wensen, uw leefomgeving en wat wel of niet bij u past. Waar ligt uw sterkte? Hoe kunt u gebruik maken van uw omgeving? En hoe kunt u uw kracht optimaal benutten? Hoe voorkomen we terugval? Een verandering in uw leven doorvoeren is niet makkelijk. Daarom gaan we samen op weg op een ontspannen, veilige en zinvolle manier en met uw doel voor ogen.

Als particulier kunt u kiezen voor individuele coaching of coaching in een groep. Wilt u gebruik maken van vergoeding door uw zorgverzekeraar (bijvoorbeeld CooL), dan behoort alleen coaching in een groep tot de mogelijkheden. Wilt u stoppen met roken? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar zowel groeps- als individuele coaching. De keus is aan u.

Opties

Als u het lastig vindt in de wirwar aan regels een verantwoorde keuze te maken, vraag dan een vrijblijvend advies. Mijn-leefstijlcoach helpt u graag op weg.

Groepen

Bij Mijn-leefstijlcoach kunt u kiezen voor individuele coaching of groepscoaching. Het werken met groepen heeft voordelen en is bewezen effectief. Door te werken in een groep kun je elkaar inspireren en bovendien is er meer coachtijd. Bepaalde programma’s, zoals CooL, die vergoedt worden door uw zorgverzekeraar kunnen alleen in groepsverband.

Zorgverzekeraar of niet

CooL worden vergoed door de zorgverzekeraar. Gecombineerde leefstijlinterventie heet dat. U moet dan wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Wilt u hieraan deelnemen, neem dan eerst contact op met uw huisarts. Hij verwijst u door naar een professionele en geaccrediteerde leefstijlcoach, die is aangesloten bij de beroepsvereniging BLCN.

Stoppen-met-roken kan ook in een groep, maar dus ook individueel. Een coach die ingeschreven in het Kwaliteitsregister Stoppen Met Roken, mag dergelijke programma’s uitvoeren.

 

Bedrijven en instellingen

Organisaties hebben veel baat bij gezonde en fitte werknemers. Naast dat ze minder verzuimen, zijn fitte en vitale werknemers productiever, effectiever en creatiever. U kunt als bedrijf of instelling uw werknemer niet verplichten om deel te nemen aan leefstijlprogramma’s, maar u kunt het wel faciliteren en stimuleren, bijvoorbeeld in het kader van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Mogelijkheden

Als u serieus aan de slag wil met duurzame inzetbaarheid en vitale werknemers, zijn er tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld kunt u voor degene die graag hun leefstijl willen verbeteren faciliteren en een coachingstraject (individueel of in een groep) aanbieden. Maar u kunt ook denken aan het aanpakken van uw bedrijfsrestaurant, gezondheidschecks, sportprogramma’s, presentaties op personeelsbijeenkomsten, themadagen of workshops voor afdelingen.

Aanbod voor sportscholen

Sportscholen, fitness- en beweegcentra krijgen dagelijks mensen over de vloer die willen werken aan een fitter en sterker lijf. Sommige komen braaf wekelijks hun oefeningen doen. Maar u weet ook, dat er genoeg leden zijn die meer moeite hebben met hun motivatie en vaak afhaken.

Leefstijlcoaching in uw aanbod

Leefstijlcoaching kan een waardevolle aanvulling zijn op uw aanbod gericht op een duurzame relatie met uw klanten en op een gezondere leefstijl naast het bewegen. Bestaande klanten kunnen natuurlijk aansluiten, maar door leefstijlcoaching op te nemen in uw aanbod komen veel nieuwe leden uw sportschool binnen.