CooLStoppen met rokenIndividule coachingGroepscoachingAanbod bedrijvenWorkshops en presentaties

Coachen op leefstijl (CooL)

Coachen op leefstijl (CooL) is een zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie. Het RIVM ziet dit programma als bewezen effectief. Dit groepsprogramma duurt twee jaar en is gericht op een duurzame verandering in leefstijl. Elk jaar krijgt u vier individuele gesprekken en acht groepsbijeenkomsten.

Welke voorwaarden

Als u voldoet aan de voorwaarden vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten zonder uw eigen risico aan te spreken. Als u aan dit programma wilt deelnemen moet u allereerst contact opnemen met uw huisarts. Hij moet u doorverwijzen. U komt in aanmerking voor CooL als u:

  • Boven de 18 bent:
    • En met een BMI boven de 25 in combinatie met gewicht gerelateerd gezondheidsrisico, zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaataandoeningen.
    • Of met een BMI hoger dan 30 is.

Wanneer

Op de site van GLI 024 staan actuele datums wanneer Mijn-leefstijlcoach nieuwe groepen start en waar. Neem contact op als u zich wil aanmelden of als u meer informatie wil.

 

Stoppen met roken

Roken is een van de meest verslavende gewoontes en het valt beslist niet mee om van deze verslaving af te komen. Vrijwel alle rokers hebben meerdere pogingen nodig om definitief te stoppen. Een goede begeleiding doet de kans van slagen aanzienlijk toenemen.

Kosten

De kosten voor het stoppen-met-roken-programma wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Wat de precieze voorwaarden zijn is niet helemaal duidelijk. In ieder geval moet uw begeleider opgenomen zijn in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Graag zoekt Mijn-leefstijlcoach het voor u uit. Neem vrijblijvend contact op.

Maak een plan

Samen bekijken we welke stopmethode het beste bij u past. Denk aan telefonische coaching, individueel of in een groep. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Individuele coaching

Welke methode voor duurzame verandering van gedrag en leefstijl het beste bij iemand past is heel persoonlijk. De een vindt het prettig om veel persoonlijke aandacht en veel coachtijd te krijgen, de ander vindt meer stimulans in een groep.

Individueel

Een individueel coachingstraject heeft als groot voordeel dat de coaching helemaal op uw wensen en behoeftes kan worden aangepast. U krijgt veel persoonlijke aandacht en het traject is gericht op uw persoonlijke hulpvraag. Het kan zijn dat daardoor het traject soepeler en sneller verloopt, waardoor de kosten niet hoog hoeven uit te vallen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Individueel versus groep

Bij individuele coaching krijgt uw vraag en uw doel alle aandacht. Een groep daarentegen kan inspirerend werken. Beide hebben voor- en nadelen. Zet die eens op een rij op vraag een gratis advies.

Groepscoaching

Welke methode voor duurzame verandering van gedrag en leefstijl het beste bij iemand past is heel persoonlijk. De een vindt het prettig om veel persoonlijk aandacht en veel coachtijd te krijgen, de ander vindt meer stimulans in een groep.

Groep

Het werken met een groep van allemaal lotgenoten kan bijzonder stimulerend werken. De resultaten van de een kunnen de ander bijzonder inspireren om ook zijn of haar doelen te halen. Ook binnen de groep blijft uw individuele doel centraal staan. We bewandelen min of meer hetzelfde pad ondanks persoonlijke verschillen. We proberen de inventiviteit en creativiteit van anderen te gebruiken om uw doelen te halen. Wellicht kunt u uw groep stimuleren.
Bepaalde programma’s zoals CooL kunnen alleen in een groep.

Individueel versus groep

Bij individuele coaching krijgt uw vraag en uw doel alle aandacht. Een groep daarentegen kan inspirerend werken en geeft meer coachtijd. Beide hebben voor- en nadelen. Zet die eens op een rij op vraag een gratis advies.

Aanbod voor bedrijven

Mijn-leefstijlcoach kan het aanbod voor bedrijven en instellingen op maat aanpassen en combineren. Denk aan workshops en presentaties, gezondheids- en vitaliteitschecks, complete individuele of groepsgewijze leefstijlprogramma’s al dan niet in combinatie met een sportaanbod.

Duurzame inzetbaarheid

Maakt u werk van duurzame inzetbaarheid? Wilt u fitte en creatieve werknemers die minder verzuimen en gemotiveerder aan de slag gaan in uw bedrijf? Maak dan nu werk van het aanbod en bedenk welke onderdelen en combinaties goed passen bij uw bedrijf. Maak nu werk van de fittere werknemer en vraag vrijblijvend informatie omtrent de mogelijkheden.

Wat past bij uw bedrijf?

Mijn-leefstijlcoach is benieuwd naar uw ideeën. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

Workshops, presentaties en lezingen

Wilt u awareness creëren in uw bedrijf voor leefstijlaspecten? Zoekt u een passende werkvorm voor themadagen rondom duurzame inzetbaarheid of vitaliteit? Als u als bedrijf nu aan de slag wilt met een gezonde leefstijl voor uw medewerkers, dan is wellicht een workshop, een lezing of presentatie een mooi inhoudelijk startpunt.

Onderwerpen

Mijn-leefstijlcoach biedt diverse workshops, presentaties en lezingen aan op het gebied van voeding, beweging, roken, alcohol, mindfulness, slaap, timemanagement, vitaliteit, stress en duurzame inzetbaarheid. Een combinatie van de verschillende aspecten is natuurlijk ook mogelijk. Mijn-leefstijlcoach bespreekt alleen bewezen effectieve methodes en kan fabels van feiten onderscheiden. Mocht u op een bepaald onderwerp extra de diepte in willen, dan beschikt Mijn-leefstijlcoach over een breed netwerk van specialisten.

Denk mee

Wat past het beste bij uw bedrijf? Mijn-leefstijlcoach denkt graag met u mee. Vraag een gratis intake waarin we samen op zoek gaan naar de best passende werkvorm voor uw bedrijf.