Wat is leefstijl

Leefstijlcoaching zit sinds 2019 in het basispakket van alle zorgverzekeraars. De overheid ziet in dat een gezonde leefstijl aanzienlijk voordeel oplevert voor de ieder jaar groeiende zorgkosten. Maar wat hebt u eraan?

Meer dan afvallen

Een gezonde leefstijl is veel meer dan afvallen, meer dan een dieet dat u moet volgen en meer dan letten op voeding alleen. Een goede leefstijlcoach gaat in op allerlei aspecten van uw leven die er langzaam ingeslopen zijn en die medeverantwoordelijk zijn voor uw ongezonde gewoontegedrag. Natuurlijk verdient het voedingspatroon volle aandacht, maar ook uw beweeggedrag, uw slaapgewoontes, uw drankgebruik, uw werkplezier of het ontbreken ervan. Timemanagement, eenzaamheid, stress, relaties met uw partner of uw vrienden. Alle aspecten die een rol spelen bij uw huidige gedrag zijn zinvol om eens onder de loep te nemen. Een leefstijlcoach is expert op het gebied van leefstijl en gedragsverandering.

Een coach is geen bullebak die u op de vingers tikt wanneer u iets niet goed doet. Een coach is geen adviseur en geeft nooit ongevraagd advies. Een coach is geen reparateur die even aan een paar knoppen draait en hop u bent gezond. Een traject bij een leefstijlcoach vraagt om een inspanning van beide partijen op gelijkwaardig niveau. Ieder brengt zijn expertise in. Niemand is hetzelfde en iedereen heeft baat bij een andere aanpak.

Alles geprobeerd

U hebt alles al geprobeerd, maar u valt steeds weer terug in uw oude patroon. U kon geen enkel dieet volhouden, hooguit een paar maanden.
Probeer eens een leefstijlcoach en neem vrijblijvend contact op voor een advies.